April 2017
Soms kan een idee in je hoofd uitgroeien tot een droom.
Dit is er zo een.
Zou het niet mooi zijn als alle kinderen die op Bonaire, Statia en Saba op school zitten, tussen de middag met elkaar een gezonde warme maaltijd eten?
Met veel groente die ze zelf verbouwen en waarvan ze dus begrijpen dat die niet in een fabriek wordt gemaakt. Met liefde klaargemaakt door henzelf zodat ze groente en fruit meer waarderen en lol krijgen in koken voor elkaar. Met les in wat gezond is en wat minder. Met etiquette over ‘hoe het heurt’ aan tafel, uitgaande van respect voor elkaar en het eten. Met ouders die kunnen aanschuiven tegen een geringe vergoeding of die helpen koken bij de jongsten. Met horecastudenten van het MBO die kunnen oefenen door eens per week de kinderen te bedienen alsof ze beroemdheden zijn. Met …. Voor rijk en arm, alles voor iedereen.
En dan opeens zie je dat het helemaal niet zo’n rare droom is. Dat het zelfs een goed idee is. De hoogleraren Van Schayck, Seidell en Jansen zeggen het in de krant van 14 april 2017 zelf.
Wat houdt ons nog tegen!?